(0)

Oikotie oikikseen!: Kattava valmennusopas hakijalle

E-Book


Oikeustieteelliseen hakee vuosittain tuhansia uusia hakijoita, jotka eivÀt ole perehtyneet aiheeseen. Oikikseen pyrkivÀt kysyvÀt usein jo aikaisin kevÀÀllÀ, mitÀ voisi lukea ennen valintakirjojen julkaisemista. Valintakoekirjat julkaistaan vasta kevÀÀn ylioppilaskirjoitusten jÀlkeen noin huhtikuun puolessa vÀlissÀ. Varsinaista lukuaikaa valintakokeisiin on vain kuukausi.

Oikotie oikikseen on kattava teos oikeustieteelliseen pyrkiville. Kirjassa kÀsitellÀÀn yksityiskohtaisesti koko hakuprosessi. Kirjoittaja kertoo vinkkejÀ stressinsietoon ja luku-urakassa jaksamiseen sekÀ apua konkreettisen lukusuunnitelman laatimiseen.

Kirjassa esitellÀÀn valintakoekirjoissa ja valintakokeissa esiintyneet oikeudenalat. Oikotie oikikseen auttaa varsinaisten valintakoekirjojen lukemista: opit lukemaan juridista tekstiÀ ja ymmÀrrÀt juridiikan peruskÀsitteet. Kirjan avulla hakija voi jo hyvissÀ ajoin etukÀteen tutustua aiheeseen ja parantaa mahdollisuuksia valintakokeessa.

Kirjassa kÀydÀÀn myös seikkaperÀisesti lÀpi valintakokeen tehtÀvÀtyypit ja vastaustekniikka, joka poikkeaa monelta osin lukiossa totutusta. Kirja ja etukÀteisluku keventÀÀ varsinaista, noin kuukauden mittaista, luku-urakkaa.