(12)

Nonviolent Communication

E-Book


En bok som ger dig tillgÄng till grunderna för ett av vÀrldens mest spridda, kraftfulla, praktiska och hoppingivande kommunikationsredskap

Upplev kraftfulla och tillfredsstÀllande relationer pÄ alla omrÄden i ditt liv.

Redan som barn lÀrde sig de flesta av oss att tÀvla, döma, krÀva och diagnostisera. Och att tÀnka pÄ vad vi tycker Àr "rÀtt" och "fel" med mÀnniskor och att kommunicera det. Detta invanda sÀtt att tÀnka och tala pÄ ligger i vÀgen för kontakt vilket bidrar till frustration och missförstÄnd för oss sjÀlva och för andra. Den hÀr sortens tÀnkande orsakar ocksÄ ilska och smÀrta och kan dÀrför leda till vÄld. Utan att ens önska det bidrar mÀnniskor med de bÀsta intentioner till onödiga konflikter.

I Nonviolent Communication: ett sprÄk för livet, visar Marshall Rosenberg oss hur vi kan komma under ytan och upptÀcka vad som Àr levande i oss. Han visar ocksÄ hur alla vÄra handlingar Àr baserade pÄ mÀnskliga behov som vi försöker tillgodose. NÀr vi har kontakt med vÄra behov skapar vi en delad grund för mer tillfredsstÀllande relationer ? en djupare kontakt med andra och oss sjÀlva. Gör som tusentals andra som har förbÀttrat sina relationer och sina liv ? lÀr dig denna enkla och ÀndÄ revolutionerande process.

Nonviolent Communication hjÀlper dig att:

Befria dig sjÀlv frÄn effekterna av tidigare erfarenheter och kulturell prÀgling.

Bryta tankemönster som leder till konflikter, ilska och depression.

Utveckla relationer baserade pÄ ömsesidig respekt, medkÀnsla och samarbete.

Skapa sociala strukturer som möjliggör att allas behov kan bli tillgodosedda.

Hantera konflikter fredligt; personligt eller yrkesmÀssigt, nationellt eller internationellt.