(0)

Lill-Nisse blir pop-idol

E-Book


Det Ă€r vinter och Lill-Nisse vandrar genom den tysta skogen tillsammans med skogens vĂ€ktare Lasse Lingonvakt. Det Ă€r pĂ„ tok för lite ljud i skogen, tycker Lill-Nisse. Det Ă€r sĂ„ tyst att han lika gĂ€rna hade kunnat flytta till mĂ„nen och bosĂ€tta sig dĂ€r. Lasse Lingonvakt hade i sin ungdom spelat instrument och nĂ€r han tar fram sin gamla rostiga trumpet och drar av en trudelutt, kommer Lill-Nisse pĂ„ en briljant idĂ©. De ska starta ett band tillsammans! Och fylla skogen med musik! Bandets namn Ă€r givet - “The Lingon Boys” eller “Lingonpojkarna”. Det tĂ€nds en lĂ€nge slocknad lĂ„ga i Lasse Lingonvakts ögon och han tycker idĂ©n Ă€r genial.

Detta blir startskottet för ett musikaliskt Àventyr med blixtrar och dunder. Bokstavligt talat. För hur ska The Lingon Boys fÄ elektricitet till sin elgitarr ute i skogen? Och hur ska det gÄ för bandet som vanligtvis spelar ute i skogen, nÀr de bestÀmmer sig för att stÀlla upp i stadens stora musiktÀvling?

Karl-Aage Schwartzkopf (1920-2009) var en svensk barn- och ungdomsförfattare, uppvuxen i SkĂ„ne. Han Ă€r frĂ€mst kĂ€nd för sina barnboksserier “Lill-Nisse” och “Familjen Tuff-Tuff”, men arbetade ocksĂ„ som redaktör för resetidningen Utflykt.