(13)

Kuningas Charles III

Hörbuch und E-Book


Vihdoinkin kuningas!

Millainen mies kuningas Charles III on esiripun takana? MitÀ hÀn ajattelee politiikasta, maailman ympÀristön tilasta, miten hÀn haluaa uudistaa kuningashuonetta ja millaisen monarkian hÀn tuo tullessaan?

Sadat miljoonat ihmiset seurasivat 6. toukokuuta 2023, kuinka 74-vuotias Charles III kruunattiin WestminsterAbbeyssa kuninkaaksi. HÀnen tiensÀ valtaistuimelle on ollut poikkeuksellisen pitkÀ ja kuoppainen.

Ankara isÀ halusi kasvattaa ujosta ja epÀvarmasta pojasta kovemman lÀhettÀmÀllÀ hÀnet samaan kouluun, jota oli itse kÀynyt. Prinssin elÀmÀ sisÀoppilaitoksessa ei ollut helppoa, ja hÀntÀ kiusattiin siellÀ paljon.

Ennen kuninkaaksi tuloaan prinssi Charles tuli tunnetuksi kestÀvÀn kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan puolestapuhujana, syrjÀytyneiden nuorten tukijana sekÀ lukuisista muista hyvÀntekevÀisyysprojekteistaan.

Kuninkaallinen perhe kielsi Charlesilta hÀnen suuren rakkautensa, Camillan. Charles meni naimisiin Diana Spencerin kanssa, mutta yhteydenpito Camillaan ei katkennut missÀÀn vaiheessa. Kolmiodraaman paljastuminen ja Dianan traaginen kuolema heittivÀt varjon Charlesin ja koko kuninkaallisen perheen ylle pysyvÀsti. Charles taisteli kuitenkin itsensÀ takaisin parrasvaloihin, ja myös Camilla saavutti lopulta kuninkaallisen perheen ja kansan hyvÀksynnÀn.

Teos seuraa Charlesin elÀmÀÀ lapsuudesta lÀpi nuoruusvuosien ja aikuisuuden aina kuninkaaksi kruunaamiseen saakka.

Antonio Caprarica on useasti palkittu italialainen toimittaja ja kirjailija, jolla on 30 vuoden kokemus ulkomaan kirjeenvaihtajana. HÀn oli RAI-televisioyhtiön ensimmÀinen sotakirjeenvaihtaja Afganistanissa ja Irakissa ja työskenteli sittemmin Jerusalemissa, Kairossa, Moskovassa ja Lontoossa. Caprarica on kirjoittanut useita teoksia, joista bestsellereiksi ovat nousseet erityisesti asiantuntevat Isoa-Britanniaa ja brittimonarkiaa kÀsittelevÀt teokset.