(3)

Kadonneen prinssin salaisuus

Hörbuch


Enid Blytonin Salaisuus-sarja on viihdyttÀnyt nuoria lukijoita jo vuosikymmeniÀ. Nyt suosittu sarja julkaistaan vihdoin uudelleen ÀÀni- ja e-kirjoina.

Peterwoodin lÀhellÀ jÀrjestetÀÀn kansainvÀlinen koululaisleiri, jolle osallistuu myös Tetaruan kuningaskunnan nuori prinssi Michael. Viisi EtsivÀÀ ja Vainukoira innostuvat vierailusta niin, ettÀ he pÀÀttÀvÀt itsekin pukeutua vÀrikkÀisiin itÀmaisiin vaatteisiin ja narrata kylÀlÀisiÀ.

EtsivÀt eivÀt aavista, ettÀ prinssi on kadonnut ja ettÀ heidÀn pilansa sotkee tutkimukset. He haluaisivat auttaa poliisia ratkaisemaan tapauksen, mutta kukapa heitÀ enÀÀ ottaisi todesta. Ainoat johtolangat ovat parkuvat kaksosvauvat ja prinssin hieno kultareunainen nappi. MikÀ salaisuus on niiden takana? Ennen kuin Viisi EtsivÀÀ onnistuvat selvittÀmÀÀn prinssin kohtalon, joutuu itse kylÀn konstaapeli Goonkin roistojen vangiksi.

Salapoliisitoimisto Viisi EtsivÀÀ ja Vainukoira on aina ensimmÀisenÀ ratkaisemassa salaisuuksia ja etsimÀssÀ johtolankoja, kun Peterwoodin kylÀssÀ tapahtuu kummia. Toimiston nokkelat salapoliisit Larry, Riki, Bes, Kris, Pulla ja Nono-koira penkovat tapauksia, ja konstaapeli Goon tekee kaikkensa pÀÀstÀkseen eroon lapsista, jotka pistÀvÀt nenÀnsÀ joka paikkaan!

Enid Blyton (1897–1968) oli yksi 1900-luvun luetuimmista ja menestyneimmistĂ€ lasten- ja nuortenkirjailijoista ja UNESCOn laatiman listauksen mukaan maailman kaikkien aikojen kÀÀnnetyin lastenkirjailija. HĂ€nen valtava tuotantonsa kĂ€sittÀÀ yli 800 teosta, joista Suomessa ovat tunnetuimpia Viisikko-, Seikkailu-, SOS-, Salaisuus- ja Arvoitus-sarjat.