(79)

Hamnet

Hörbuch und E-Book


Englanti 1580-luvulla: musta surma tekee tuhojaan. Nuori latinanopettaja rakastuu itseÀÀn hieman vanhempaan, eksentriseen neitoon. Agnes on villi ja vapaa, kulkee mailla ja mannuilla haukka hansikoidulla kÀdellÀÀn. HÀnet tunnetaan parantajana sekÀ kasvien ja elÀinten tuntijana, joka ymmÀrtÀÀ luontoa ehkÀ paremmin kuin ihmisiÀ ympÀrillÀÀn.

Agnesin suostuttua latinanopettajan puolisoksi pariskunta asettuu asumaan Stratford-upon-Avoniin miehen perheen kanssa. Agnesista kasvaa suojeleva perheenÀiti sekÀ puolisonsa vakaa tukija ja kannustaja. Mutta samaan aikaan kun miehen ura Lontoon teatterimaailmassa lÀhtee nousukiitoon, perheen rakastettu nuori poika menehtyy Àkillisen kuumeen nujertamana.

Hamnet on todellinen lukuelÀmys, koskettava avioliiton muotokuva, kertomus perheestÀ jota menetys raatelee, ja samalla herkkÀ tulkinta erÀÀstÀ pojasta joka nuoresta iÀstÀÀn huolimatta on kaikkea muuta kuin unohdettu: elÀÀhÀn hÀnen nimensÀ kaikkien aikojen tunnetuimman nÀytelmÀn nimessÀ.

Hamnetia ovat rakastaneet niin lukijat kuin kriitikotkin, ja se sai ilmestymisvuonnaan 2020 brittikriitikoiden kansallisen palkinnon, voitti arvostetun Women's prize for fiction -palkinnon ja oli New York Timesin myydyimpien listalla.


Sprecher*in: Satu Paavola
Dauer: