(3)

En annan himmel

E-Book


KÀrlekssaga i parallella vÀrldar New York Är 2000

Kate och Ben trÀffas pÄ en fest och blir blixtförÀlskade. Allt verkar gÄ Ät rÀtt hÄll i det nya milleniet; det Àr första gÄngen pÄ mycket lÀnge som det inte pÄgÄr ett krig, en kvinna styr i Vita Huset och pÄ Manhattans gator har frÀmlingar börjat hÀlsa pÄ varandra igen. Men redan frÄn början kÀnner Ben pÄ sig att Kate inte Àr som andra. Och nÀr hon berÀttar om en Äterkommande dröm dÀr hon befinner sig i en vÀrld för lÀnge sedan blir han inte förvÄnad. Men drömmen blir mer och mer verklig för Kate och Ben Àr rÀdd att hon hÄller pÄ att tappa greppet.

London 1593. Kate vaknar som Emilia, Àlskarinna till en adelsman, och pesten stÄr för dörren. PÄverkad av föraningar om en nerbrÀnd och övergiven stad ger hon sig ut för att rÀdda vÀrlden. Varje beslut hon tar kan förÀndra hennes liv med Ben för alltid.

Sandra Newman bor i New York och har skrivit fyra romaner. En annan himmel Àr hennes femte. Hon har varit nominerad till The Bailey Women s Prize for fiction, The Guardian First Book Award och varit pÄ listan över Ärets bÀsta böcker i The Washington Post och NPR flera gÄnger. Sandra skriver regelbundet för Harper s och Granta.

Det hÀr Àr en elegant och lite bÄngstyrig roman som belyser de oskarpa grÀnserna mellan kÀrlek, galenskap, idealism och berÀttarmakten hos det undermedvetna. CATHERINE LACEY