(643)

Den nya hustrun

Hörbuch und E-Book


Ditt hus i solen kommer med ett problem.

NÀr Finn Hensen fÄr ett samtal frÄn sin syster Jess dÀr hon meddelar att deras far har dött, kÀnner ingen av dem sorg. Deras förÀldrar skilde sig för mÄnga Är sedan, varefter deras far Jimmy fortsatte att leva en bohemisk livsstil pÄ soliga Mallorca.

Ägandet av den vackra men förfallna gĂ„rden i bergen övergĂ„r nu till Finn och hans syster. Det enda problemet Ă€r att pappan nyligen gifte om sig och att hans nya fru Ruensa fortfarande bor pĂ„ gĂ„rden.

Syskonen Àr överens om att Finn ska Äka till Mallorca och taktfullt ta deras arv i besittning. Men nÀr han anlÀnder till ön blir Finn förvÄnad över att finna att Ruensa och hennes tjugosjuÄriga dotter Roze har förvandlat den nedgÄngna gÄrden till ett underbar medelhavsoas.

Den spanska polisen stĂ€ller under tiden obekvĂ€ma frĂ„gor om Jimmys död 
 Är Ruensa och Roze hjĂ€lplösa offer, eller kommer de göra allt som stĂ„r i deras makt för att behĂ„lla gĂ„rden för sig sjĂ€lva?

---

JP Delaney Ă€r en brittisk författare av psykologiska spĂ€nningsromaner. Hans roman ”Hon som kom före” var en omedelbar New York Times och Sunday Times bestseller som sĂ„lde över en miljon exemplar i 40 lĂ€nder. Den anpassades av honom för BBC och HBO Max 2021. Hans andra thriller, ”Belive Me”, var ocksĂ„ en internationell bĂ€stsĂ€ljare och Sunday Times, liksom hans efterföljande böcker ”The Perfect Wife” och ”Playing Nice”.

JP Delaney har tidigare skrivit bÀstsÀljande skönlitteratur under andra namn. Carnivia-trilogin, en serie med tre fristÄende men sammanlÀnkade thrillers som utspelar sig i dagens Venedig och skrivna under pseudonymt Jonathan Holt, publicerades i över 20 lÀnder.

---

”Jag Ă€lskade den. JP Delaney har en gĂ„va att skriva böcker som Ă€r omöjliga att lĂ€gga ifrĂ„n sig ... SĂ€rskilt en vĂ€ndning lĂ€mnade mig med gapande mun. StrĂ„lande. Den hĂ€r kommer att ligga i mĂ„nga semesterbagage till sommaren” - Mick Herron

”En karaktĂ€ristiskt orovĂ€ckande thriller med en opĂ„litlig upplĂ€sare som snĂ€var in dig och med mer Ă€n en vĂ€ndning som fick mig att hĂ€pna. Med dess kvalma mallorkinska miljö och Du Maurier-anspelningar Ă€r detta en sommarlĂ€sning som utstrĂ„lar fara och skriker efter en tv-anpassning” - Sarah Vaughan

”Charmerande och fĂ€ngslande frĂ„n början, men med en krypande och djupt oroande kĂ€nsla av hot. Jag Ă€lskade Du Maurier-vibbarna” - Sharon Bolton

”SpĂ€nningen nĂ„r Ă€nda till kokpunkten i denna soldrĂ€nkta frĂ€s om en man som kĂ€mpar för att göra det som Ă€r rĂ€tt nĂ€r allt runt omkring honom Ă€r vĂ€ldigt fel” - Victoria Selman

“JP Delaney Ă€r kungen av thrillers” - Fiona Cummins

”Originell och gripande” – Sagt av lĂ€sare

“Mörk och omöjlig att lĂ€gga ifrĂ„n sig” – Sagt av lĂ€sare

“Jag satt som pĂ„ nĂ„lar under hela lĂ€sningen” – Sagt av lĂ€sare

”Fick mig att gissa mig fram Ă€nda till slutet” – Sagt av lĂ€sare

”SpĂ€nnande och fĂ€ngslande” - Sagt av lĂ€sare