(27)

Den brinnande flickan

Hörbuch und E-Book


För tjugo Är sedan stod den unga Jessica Clarke och pratade med nÄgra kamrater utanför skolan. Plötsligt rusade en okÀnd man fram, drÀnkte in henne med tÀndvÀtska och satte eld. Jessica överlevde, men frÄgan Àr om det inte hade varit skonsammare att fÄ dö. För sedan dess har hennes liv varit fyllt av outhÀrdliga plÄgor, Ängest och isolering.

För Carol Chamberlain som var ansvarig polis vid tillfÀllet Àr fallet sedan lÀnge ett avslutat kapitel. Gordon Rooker, ökÀnd yrkesmördare i Londons undre vÀrld, erkÀnde genast och dömdes till ett lÄngt fÀngelsestraff. SÄ nÀr det nu tvÄ decennier senare börjar komma uppgifter som tyder pÄ att man gripit fel man, vet Carol inte vad hon ska tro. NÄgon skickar henne bitar av ett klÀdesplagg identiskt med det som Jessica hade pÄ sig den aktuella dagen. Och en man ringer anonyma samtal och hÀvdar att det var han som tÀnde eld.

Carol vÀnder sig till kriminalkommissarie Tom Thorne för att fÄ hjÀlp. De har jobbat tillsammans förr och samarbetet har fungerat bra. Tom, Ä sin sida, ser det hela som ett vÀlkommet avbrott i den utredning om kriminella gÀng som han för nÀrvarande hÄller pÄ med. Men fallet med den brinnande flickan visar sig vara lÄngt mer komplicerat Àn vad han hade anat. Rooker hÀvdar fortfarande att han var skyldig, men att offret var fel person. Det var egentligen Alison Kelly, dotter till en lokal maffiaboss, som skulle dödas. Alison Àr numera gift med faderns eftertrÀdare, Billy Ryan, en man som för tillfÀllet Àr mitt uppe i en blodig konflikt med flera andra gangstersyndikat.

Plötsligt befinner sig Tom Thorne i en vÀrld av hat, ondska och organiserad brottslighet som Àr mer skrÀmmande och fasansfull Àn nÄgonting annat han tidigare har upplevt.

Den brinnande flickan Àr Mark Billinghams fjÀrde, fristÄende bok om kommissarie Tom Thorne. Det Àr en vÀlskriven och gastkramande berÀttelse om organiserad brottslighet och maffiabrÄk i Londons undre vÀrld. Billinghams böcker har översatts till 20 sprÄk och sÄlts i över tvÄ miljoner exemplar.